Scroll Top

Ar ko atšķiras matu kopšana ziemā no matu kopšanas citos gadalaikos? Kādus matu kopšanas izvēlēties? Kādus matu kopšanas paradumus būtu jāmaina, iestājoties gada aukstajam laikam?

Konsultē Andris Kačanovskis

Ziemā par matiem ir īpaši jārūpējas. Aukstumā mati kļūs sausāki, tie vairāk lūzt un mēdz elektrizēties, tāpēc tiem ir nepieciešama papildus barošana. Es ieteiktu uz šo periodu izvēlēties barojošu kondicionieri vai masku, mitrinošās vietā. Papildus iesaku izvēlēties, kādu leave-in (neskalojamo) kondicionieri vai matu krēmu. Matu galus apstrādāt ar eļļu vai serumu. Es ziemā tomēr ieteiktu matus izžāvēt ar fēnu (ar siltu nevis karstu gaisu), jo siltumā matu kopšanas līdzekļi dziļāk iestrādājas matos, un efekts ir ilgstošāks.

Ja velkat cepuri, tad jāņem vērā tas, ka zem cepures pieplok jebkurš matu sakārtojums. Ja ilgstoši esat cepurē, galvas āda iesvīst, īpaši sportojot vai aktīvi darbojoties pa āru. Mēdz būs arī frizūrām “draudzīgas” cepures 🙂 Lai nu kā, ja gribat lai mati izskatās nevainojami, tad tie ir vēlreiz jāmazgā un jāžāvē.

Ja ejat uz kādu saviesīgu pasākumu vai citu vietu, kur matiem jāizskatās labi un svaigi, tad tomēr es atteiktos no pārmērīgas matu “bagātināšanas”. Izvēlieties šampūnu un kondicionieri atbilstoši jūsu matu tipam vai vēlamajam efektam (nogludinošs, apjomu veicinošs, lokas pastiprinošs, tonējošs, krāsojošs utt.). Jāiegaumē viens princips – jo vieglākus un gaisīgākus matus gribat, jo mazāk jālieto barojoši (smagi) līdzekļi un otrādi